Fifa 2013 Siyah Ekran Hatası ve Çözümü

Fifa 2013 çıktığından beri hatalar oyun severlerin başını bir türlü bırakmıyor . Fifa 2013′ün en uyuz hatalarından bir taneside siyah ekran hatası. Oyuna girdiğimizde veya oyun sırasında karşımıza çıkan bu siyah ekran hatası adı gibi ekranı siyahlaştırıyor ve ne yapıldığı belli bile olmuyor. Bu hatadan ızdırap çeken bir çok kişi var. Bende bunlardan bir tanesiyim diyebilirim. Bu yüzden sizlere bu yazımda Fifa 2013 siyah ekran hatası ve çözüm yollarını yazacağım. Araştırmalarım sonucu sadece bu yöntemleri bulabildim ve hepsini aynı konuda topladım. Kendimde bu yöntemler sayesinde Fifa 2013′ü rahat rahat oynayabiliyorum. Siyah ekran hatası olmadan oyun oynamayı özlemişim diyebilirim. Fazla uzatmadan detaylara geçelim.


Fifa 2013 Siyah Ekran Hatası Çözümü

Bu hatayı alma sebeplerimizden bir taneside ekran kartımızın güncel olmamasıdır. Her gün yeni yeni oyunların çıktığını ve her oyunun gereksinimleri ayrı ayrı artırdığını düşündüğümüzde ekran kartı üretici firmalarda yeni yeni güncelleştirmeler çıkartıyorlar. Bizim yaptığımız en büyük hatalardan bir taneside ekran kartı gibi driverları sadece format sonrası kurmamız. Bu yüzden bazı oyunlarda çile çekebiliyoruz.
Fifa 2013 siyah ekran hatasını gidermenin bir yoluda ekran kartınızın en güncel driverını yükleyin !..

Yeni çıkan oyunlarda yine gereksinim olarak işletim sistemlerimiz C++ yazılımına ihtiyaç duyuyorlar. Çünkü bu yazılım bir çok oyunun alt yapısını oluşturuyor. C++ için en güncel sürümü yüklemeyi unutmayın. Doğru olan bir şey var ki bir çok kişide C++ bulunmuyor. İşte size işletim sisteminize göre C++ indirme linkleri !..

32 bit işletim sistemi kullanıyorsanız tıklayın !
64 bit işletim sistemi kullanıyorsanız tıklayın !

Bu hatanın çözüm yolları yapmakla bitmiyor. Yine bu hataya sebep olabilecek nedenlerden bir taneside eski sürüm directx kullanıyor olmanızdır. Eğer kullandığınız directx versionu eski ise mutlaka en güncel sürüme alalım ! Son sürüm directx yüklemek istiyorsanız sizi bu bağlantıya alalım.
Eğer ki tüm bunları denediyseniz ve halen Fifa 2013 siyah ekran hatasını almaya devam ediyorsanız alternatif çözüm yollarını yine aşağıda sıralayacağım.

Oyunun masaüstünde bulunan kısayoluna sağ tık yapıyoruz ve özellikler sekmesine tıklıyoruz. Çıkan bölümden uyumluluğa geliyoruz. Uyumluluk bölümünden ” Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak ” yazan simgeyi aktif hale getiriyoruz ve kaydedip çıkıyoruz.

Yine oyunda hata veren sebepler arasında Windows kullanıcı isimlerimizde Türkçe karakterler kullanmamızdır. Bu tarz kullanıcı isimleri bir çok oyunla uyumsuz olabiliyor ve arka planda çalışan işlemleri bir birine sokarak oyun içi problem çıkartabiliyor. En son çare olarak Fifa 2013 siyah ekran hatası ve çözümü için kullandığınız kullanıcı hesabınızda Türkçe karakter varsa onları İngilizce karakterler ile değiştirelim .